HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2017.10.18. 12:44 CivilTV11

Kertészi napok a Villányi úton

Az Őszi Kertészeti Napok keretében a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Villányi úti Campusán kertészeti szakkiállítást és vásárt rendeztek szeptember közepén. A három napos rendezvény során a látogatók számára szakmai műhely beszélgetéseket szerveztek és sétákat a Budai Arborétumban. Volt virágkötészeti bemutató, virágok, virághagymák, díszfák és díszcserjék vására, gombakiállítás és gomba-szakértői szaktanácsadás, bonsaikiállítás és nevelési bemutató, virágkötészeti verseny, virágos össz - művészeti kamaratárlat a Campus Dísztermében és Organic Trend Fashion címmel divatbemutató a WWM Stúdió előadásában.

Szólj hozzá!


2017.10.16. 11:21 CivilTV11

Hospice Világnapról az Allee-ban

A  Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet az Alleeban megtartott jótékonysági rendezvényével emlékezett meg a Hospice Világnapjáról, amely 1984-óta világszerte minden év október második szombatjára  esik. Az idei megemlékezés alapgondolata: Ne hagyjuk magukra a szenvedőket. A hospice és a palliatív ellátás célja az életminőség javítása, úgy, hogy a beteg testi és lelki szenvedéseit enyhítik, segítik a fizikai és szellemi aktivitását, ezzel együtt pedig a család és a hozzátartozókat is, hogy könnyebben viseljék a betegséget és később a gyászt. Az ellátásban orvosok, ápolók, gyógytornászok, pszichológusok, szociális munkások, lelkészek, dietetikusok és önkéntes segítők vesznek részt, így mindenre kiterjedő segítséget tudnak nyújtani a beteg és a család számára is.

 

Szólj hozzá!


2017.10.04. 12:53 CivilTV11

Vászonról a kifutóra... festészet és divat

A festészet és divat talált egymásra az Allee Bevásárlóközpontban. A szeptember közepén startolt program során a földszinti folyosón a magyar festészettörténet legfontosabb pillanatait és irányzatait ismerhetik meg, míg az Allee Art Gallery-ben munka közben leshetnek meg néhány mai festőt.  Az átriumban felállított színpadon látványos tánc- és divatshow keretében elevenednek meg a világ leghíresebb festményei. A modellek és táncosok segítségével életre keltett képek között látható lesz Leonardo da Vinci, Picasso, Dalí, Frida Kahlo és más ismert festők remekművei. Október 6-án, 7-én és 8-án délután még részesei lehetnek a csodának.

Szólj hozzá!


2017.09.12. 12:01 CivilTV11

Szezonnyitó buli a Hadiknál

Szezonkezdő utcabálra várja a Bartók Béla úti Hadik Kávéház szeptember 16-án déltől a szórakozni vágyókat. A tavalyi belső átalakítást követő buli sikere arra késztette a Hadikot, hogy idén is, immáron másodszor hozza tető alá a bulit.

 

Szólj hozzá!


2017.09.06. 17:34 CivilTV11

Nagyszűlők ünneplése

A Nagyszülők Világnapjáról emlékeztek meg a Bartók Béla úti Pagony Könyvesboltban. Szeptember első vasárnapján a világ számos országában köszöntik a nagymamákat és nagypapákat. Újbudán erre harmadik éve  kerül sor.

Szólj hozzá!