HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2017.07.18. 12:44 CivilTV11

„Játékbútorok babákkal”

Ezzel a  címmel nyílt kiállítás Szigeti László és Szigetiné László Marianna
babáiból, bababútoraiból, frivolitás csipkéiből. A kiállítás a Kiss Áron Magyar Játék Társaság Orlay u. 2 szám alatti kiállítótermében tekinthető meg, augusztus 19-ig.

Szólj hozzá!


2017.07.12. 14:53 CivilTV11

Arany János 200

A Tranzitban megtartott sajtótájékoztatón mutatták be és indították útnak azt a buszt, amely interaktív, mozgó kiállításként mutatja be a 200 éve született Arany János munkásságát. Az Arany busz magyarországi és határon túli magyarlakta településeket keres fel. A nyári időszakban kulturális rendezvényeken, művészeti fesztiválokon szerepel, a tanév ideje alatt pedig oktatási intézmények, könyvtárak, művelődési házak meghívásának tesz eleget. 

Szólj hozzá!


2017.07.04. 08:46 CivilTV11

Történészek műhelye

Az Eötvös József Collegium az ELTE legrégebbi szakkollégiuma, amelynek hivatása, hogy a legtehetségesebb magyar egyetemi polgárokat támogassa, tudományos előmenetelüket segítse. Az itt működő Történész Műhelyt mutatja be az összeállítás.

Szólj hozzá!


2017.06.22. 13:35 CivilTV11

KávéZOO a Bartók Boulevard-on

Pesten már van, és most június 21-én Újbudán a Bartók Béla út elején is nyitott egy kávéház, amely különös élményt kínál egy pohár kávé vagy tea mellé. Akik betérnek az exZOOtic kávézóba, találkozhatnak a szavannák, sivatagok, dzsungelek vadállataival. Már a nyitás napján is sokan csodálkoztak rá az ajtóban őrt álló két szurikátára, és a két nagyon barátságos törpe kengurura. A kávézóban emellett kígyókkal, gekkókkal, kaméleonokkal, arany agutival szemezhetünk, de, ha úgy tetszik meg is simogathatjuk őket. Talán nem tévedek, ha azt mondom, ide a gyerekek fogják elhozni szüleiket egy kávéra, vagy sütire.

Szólj hozzá!


2017.06.15. 12:54 CivilTV11

"Drótszamarak" az Allee-ban

A futógéptől a velocipéden át a mai kerékpárokig, szinte mindent megtudhatunk a drótszamárról, ha ellátogatunk az Allee bevásárlóközpontba. Stílusosan két keréken címmel biciklitörténeti kiállítás, kerékpáros bemutatók, különleges kétkerekűek, ügyességi játékok, ingyenes gyorsszervíz várja a látogatókat. A június tehát a tekerésről és a suhanásról szól.

Szólj hozzá!