HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2011.03.23. 10:53 CivilTV11

Gyerünk a moziba be...

Hol vannak már azok a meghitt egytermes, összebújós, pereces mozik? Az utóbbi két évtizedben, csendben, szinte titokban, mozik tucatjait zárták be. A visszaesés drasztikus mértékű. 1962-ben 92 mozi működött Budapesten, míg harminc évvel később, 1992-en már csak negyven. És ma? Tíz ujjunk elég, ha meg akarjuk számlálni a klasszikus egytermes mozikat. A bezárási hullám nem kerülte el Újbudát sem. Emlékszenek még a Haladás, a Bartók, vagy az Olimpia mozira...  A jövő úgy tűnik a többtermes, szupertechnikával felszerelt multiplex moziké. Most, hogy újabb hírek érkeznek arról, hogy ellehetetlenülnek az art mozik, ismét megfogalmazódik a kérdés; tényleg a multiplexeké a jövő? Ki tudja?

Amíg e kérdés eldöntésén tanakodnak, nézzék meg Csanády László és médiás növendékei rövidfilmjét

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://civiltv11.blog.hu/api/trackback/id/tr532764437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása