HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2011.04.12. 18:34 CivilTV11

Költészet Napja Újbudán

A költészet napját, József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük. Ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.

Újbudán a József Attila Gimnázium névadója okán is kiemelt ünnepként kezeli ezt a tavaszi napot. Az iskola udvarán felállított parányi színpadon az iskola diákjai versekkel, dallal, tánccal emlékeztek a magyar irodalom ismert alakjaira.

Amolyan rendhagyó irodalomóra volt ez a javából, mely a költészet lélekformáló és szellemi magasságokba emelő voltát hangsúlyozta. 

Az iskola erkélyéről aláhulló parányi papírdarabkán Kosztolányi Dezső versének négy sora volt olvasható, melyet az iskola valamennyi diákja és pedagógus, valamint a meghívott vendégek együtt mondtak el.

Az igazgatónő azon túl, hogy felhívta a figyelmet a fővárosi és kerületi költészet napi programokra, meginvitálta a diákokat a délután tartandó iskolai vers- és prózamondó versenyre.

Az ünnepség végén a kerületi vezetők és az intézmény igazgatója az iskola előtt álló József Attila mellszobornál elhelyezte a megemlékezés koszorúit.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://civiltv11.blog.hu/api/trackback/id/tr752820841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása