HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2011.06.24. 11:38 CivilTV11

Csendes zeneünnep

Június 21-én  Magyarországon is megrendezték a Zene Ünnepét.

Először 1982-ben rendezték meg  Franciaországban, Maurice Fleuret francia zenetudós javaslatára, aki a nyár első napját a világon mindenütt zenével képzelte el.

Magyarország 1997-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amikor Budapest is aláírta a Zene Ünnepe nyilatkozatot, melyben az ingyenesség, az összefogás és az önkéntesség vezérelveit jelölik meg elsődlegesen követendőként. A cél, hogy egyszerre, egy időben, az egész ország területén és határainkon túl ezen a napon minden a zenéről szóljon.

 

Az idei zeneünnep enyhén szólva is kissé punnadtra sikeredett. Keresni kellett azokat a helyszíneket, ahol a zene áradhatott szét. Újbuda terei sem teltek meg a zene hangjaival.

Lehet, hogy talán azért, mert a Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottságának június 15-i ülésén elhangzott: már nem lehet zenélni  a fővárosi utcákon mert azt büntetik.

 

A Zene Ünnepe Alapítványnak fővédnökei is vannak többek közt  Horgas Eszter fuvolaművész, és Sztevanovity Zorán - előadóművész, zeneszerző, akiket Csanády László szólított kamera és mikrofon elé.

 
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://civiltv11.blog.hu/api/trackback/id/tr163010992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása