HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2011.11.14. 16:13 CivilTV11

Liszt ihlete, Liszt ihlette...

Csodagyerek, zongora virtuóz, karmester, zeneszerző, tanár, közszereplő és egyházfi, de egyszersmind szívtipró, botrányhős, szerető apa, ínyenc és világutazó... Liszt Ferenc igazi ezerarcú személyiség volt,  alakja és zenéje mindmáig érdekes és érvényes.

Születése 200. évfordulója alkalmából 2011 Újbuda számtalan programmal igyekezett megemlékezni a zeneköltőről.

Október végén az Allee-ban  megnyílt, az összművészeti pályázatra beérkezett pályaműveket bemutató kiállításon gyakran csendült fel Liszt muzsikája a Weiner Leó Zeneiskola növendékeinek előadásában. 

November elején Újbuda Önkormányzata a budapesti zeneiskolák és zeneművészeti szakközépiskolák részvételével Liszt Fesztivált rendezett, melynek a Szent Margit Gimnázium Díszterme adott otthont.

November 11-én, a kerület napján került sor az Allee-ban az Újbudai Kulturális Intézet által szervezett összművészeti pályázat díjkiosztó ünnepségére és a kiállítás zárására, ahol a középpontban Liszt Ferenc állt.  A díjkiosztón fellépett a Liszt és Déryné díjas érdemes művész, operaénekes, Pitti Katalin.  

A rendezvénysorozattal méltó módon zárult a Liszt emlékév Újbudán.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://civiltv11.blog.hu/api/trackback/id/tr433382330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása