HTML

CivilTV11

Egy újbudai lokálpatrióta, Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről is tájékozódhat. Elérhetőségem:civiltv11@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2012.03.12. 11:29 CivilTV11

Új galéria nyílt a Gellért térnél

Buda legnagyobb alapterületű kortárs galériája, a Próféta nyílt meg március 8-án, a Gellért tér 3. szám alatt. 1905-ben itt nyílt meg a Műegyetem kávéház, későbbi nevén Próféta Söröző és Étterem. Az 1920-as években bezárt, majd évtizedeken át a kerület házasságkötő termeként működött.

Újbuda legújabb kulturális helyszíneként megnyílt Próféta Galéria, a képzőművészeti kiállítások mellett irodalmi, zenei esteknek és előadássorozatoknak is otthont kíván adni, de a hírek szerint itt alkalmanként házasságok is köttethetnek. 

A megnyitón Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és D. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök is beszédet mondott.

A Galéria első kiállítását, a napokban elhunyt Német Miklós festőművész munkáit bemutató tárlatot, Szabó Noémi művészettörténész nyitotta meg.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://civiltv11.blog.hu/api/trackback/id/tr234311513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása